Már készülnek mindkét beruházás engedélyes tervei, és nyár végén várhatóan megkezdődhet a kivitelezés is. 2019-re megvalósulhat mindkét terület – az ÉRD Aréna melletti rész, illetve a Duna-part – fejlesztése. Ezen főleg az infrastruktúra fejlesztését kell érteni, azaz a megfelelő közművesítést és a jó megközelíthetőség megoldását – fejtette ki T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján.

4,2 milliárd kapott Érd több beruházásra
T. Mészáros András polgármester és Bács István alpolgármester tartják a pénzről (4,2 milliárd) szóló okiratot

 

Az ÉRD Aréna mellett kiépítteti a városvezetés a Tolmács utca folytatását, kivezetve azt a Fehérvári útra, és megvásárol a környéken olyan területeket is, ahol a későbbiekben szálláshelyek épülhetnek ki, befektetők bevonásával. Ófaluban pedig a téglagyári területen megteremti az önkormányzat annak lehetőségét, hogy ott szabadidős beruházások jöhessenek létre. Megkezdődött a kerékpárút tervezése is – tette hozzá T. Mészáros András.

A polgármester beszámolt arról is, hogy a téli időszakban is folytatódnak a felszínivíz-elvezetési munkálatok, és hamarosan befejeződik az érdligeti záportározó építkezése. Amint megjön a jó idő, kezdődhet a záportározó környezetének kiépítése.

4,2 milliárd kapott Érd több beruházásra