T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: ahol lehetséges, az új úttestet szegélykővel építik ki, ami ugyan drágább, de sokkal tartósabb. Így készülnek az Ürmös, a Csaba, a Szövő és a Szovátai utcák.

A Csaba és a Szövő utcákban elvégezték a szükséges közműkiváltásokat, terítették a kiegyenlítő aszfaltréteget, jelenleg szegélyeznek és padkáznak. November végéig a második réteg aszfaltot is szeretné teríteni a kivitelező.

A Diósdi úton az Antal utca és Riminyáki út között továbbra is forgalomkorlátozásra lehet számítani: csapadékvíz-elvezetési munkákat végeznek, ezek befejezése jövő évben várható.

November 5-11. között lezárják a Folyondár utca - Alsóerdősor utca útvonalat, ugyanis ekkor úgynevezett remix technológiával megerősítik az útalapot. November végéig az első, kiegyenlítő réteg aszfaltot is elterítik.

A Szovátai úton és a Sóskúti út kapcsolódó szakaszán múlt hétvégén felkerült az első réteg aszfalt, majd a padka kialakítása és a szegélyezés után a kopóréteget is kiépítik. Ha ez utóbbit az időjárás nem teszi lehetővé, jövő évre halasztják.

T. Mészáros András elmondta azt is, hogy a főútvonalak mellett földes utcák is megújulnak: idén nyolc kilométernyi szakaszt aszfaltoznak le, és ezek többsége már elkészült. A munkát jövőre folytatni szeretnék, hiszen még mintegy 250 kilométernyi murvás, mart aszfaltos utca található Érden. Az összes utca kiépítésének költsége összesen körülbelül 60 milliárd forint, amit Érd csak kormányzati forrásból tudna fedezni.