Golovin Vlagyimir szövetségi edző csapata az első kalapból várta a keddi, győri eseményt, amely során a résztvevő 16 együttest négy darab négyes csoportba osztották. Mindegyikből az első kettő jut majd a középdöntőbe, onnan pedig az első két-két helyezett szerepelhet az elődöntőben.
   
Az első kalap csapatainak kisorsolása előtt a házigazda magyarok eldönthették, melyik csoportban akarnak szerepelni, és Pálinger Katalin, a magyar szövetség alelnöke a C jelű négyest választotta. Az azonos ágon lévő D csoportba Norvégia, Románia, Svédország és Portugália került.
    
„Miután az orosz és a dán válogatott egyaránt az AB-ágra került, a D csoportban pedig helyet kaptak a románok és a svédek is, egyértelmű volt, hogy a C csoportot választjuk. Montenegró ellen kezdünk, lépésről-lépésre haladunk, de addig még több felkészülési tornán is részt veszünk” – idézi a magyar szövetség honlapja Golovin Vlagyimirt.
    
Az edző hozzátette, minél jobban meg kell ismerniük a riválisokat, mert utánpótláskorban évről-évre is sokat változhat egy-egy válogatott tudásszintje.
   
A magyar válogatott 2017-ben megnyerte az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, a korosztályos Európa-bajnokságon bronz-, a tavalyi U18-as világbajnokságon pedig ezüstérmes lett.
    
A tornát július 11. és 21. között rendezik a győri Audi Arénában és a Magvassy Mihály Sportcsarnokban.