Varga Mihály hozzátette: a kormány felfogása szerint a pénzügyi tudatosság fejlesztése fontos gazdasági-társadalmi érdek. A pénzügyi jártasság fejlesztésére dolgozta ki a kormány a 2017-től 2023-ig szóló, hét éves nemzeti pénzügyi tudatosság-fejlesztési stratégiát – jelezte a miniszter.
    
A kormány célja az, hogy minden korosztályhoz eljusson a pénzügyi tudatosság fejlesztése, de a munka során kiemelt figyelmet fordít a fiatalok felvértezésére gyakorlati pénzügyi ismeretekkel, ezért döntöttek a pénzügyi oktatás általánossá tételéről a köznevelés rendszerén belül. Ez azért is fontos, mert azok, akik fiatal korban magabiztosabbak a pénzügyekben, könnyebben válhatnak később vállalkozóvá is – tudatta a miniszter.
    
Varga Mihály szólt arról, hogy erősíteni kell a családok tudatos pénzügyi tervezését és bővíteni kell az idősebb korosztály ismereteit. 
    
Felhívta a figyelmet, hogy az egyik legfontosabb cél a modern pénzügyi ismeretekre legfogékonyabb korosztály, a felsőoktatásban tanulók elérése. Ennek kiváló eszköze a Fintelligence Pénzügyi Edukációs Hálózat, ahol élményalapú ismeretátadással vezetik be a hallgatókat a témába. 
    
El kell érni, hogy minden régióban létesüljön ilyen edukációs központ – mondta Varga Mihály megjegyezve, hogy a Debreceni Egyetem (DE), a pénzügyi labor kialakításával újabb fontos lépést tett, hogy a diákokat felkészítse a későbbi életükben meghozandó pénzügyi döntésekre.