Első alkalommal zajlik július 23-29. között az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál Magyarországon. A győri rendezvényre ötven országból 2500 sportoló érkezik, köztük az érdi Tátrai Nikolett, a Delta RSE Érd strandröplabdázója, a korosztályos válogatott tagjaként.

Nikolett tizenhat társával együtt, váltófutásban vitte az olimpiai lángot vasárnap este Érden. A lángfutók közt akadtak sportolók – többek közt Dani Gyöngyi és Krajnyák Zsuzsa paralimpikonok, illetve az Érd kézilabdacsapatának játékosai, az Érdi VSE futballistája, Kertész Ferenc és Milák Kristóf válogatott úszó –, az Érdi Ifjúsági Önkormányzat képviselői, és Simó Károly alpolgármester, amatőr hosszútávfutó.

Az olimpiai lángot T. Mészáros András polgármester vette át a szervezőbizottság tagjától, Tibold Petrától, hangsúlyozva: fontosnak tartja, hogy minél több fiatal érezze magáénak az olimpiai mozgalmat.

Az olimpiai lánggal futottak Érden
T. Mészáros András polgármester átadja a fáklyát az első futónak, Simó Károly alpolgármesternek

 

Az EYOF lángjával legközelebb Budapesten, a Városligetben találkozhat a közönség, június 23-án 21 órától. A fáklyafutás június 30-án zárul; addig még több vidéki városba eljut a láng.