Hova tegyem a kisiskolás csemetét nyáron? Milyen programokat szervezzek a nagynak, hogy ne az utcán csellengjen? Számtalan tábor várja a gyerekeket, fiatalokat a nyáron, határ a csillagos ég, no meg a pénztárca vastagsága – sokan nem tudnak húsz-harmincezer forintot kifizetni egy-egy tábori hétért.
Érden az önkormányzat minden évben megszervezi nyári táborát a Favágó utcában; mivel egy-egy tábori hét díja érdi gyerekeknek csupán 8000 forint, ami napi háromszori étkezést foglal magában – rászorulóknak erre is kérhető kedvezmény –, és a táborba a város több pontján megálló különbuszok szállítják a gyerekeket, ez a lehetőség nagyon népszerű a szülők körében. A diákok pedig azért jönnek szívesen, mert a kézműveskedés, sportprogramok, bunkerépítés, és a sok-sok mese mellett kirándulások, kutyás, tűzoltó és rendőrségi bemutatók színesítik a programot.
Az augusztus 17-ig tartó, 120 férőhelyes nyári tábor több turnusa betelt már – sokan itt töltik a teljes vakációt, vagy legalább két-három hetet –, de azért még vannak üres helyek. Jelentkezni az Intézményi Gondnokságon személyesen vagy e-mailben (gondnoksag@erd.hu) lehet, a térítési díjat a jelentkezéssel egyidejűleg az Intézményi Gondnokságon, illetve átutalással lehet teljesíteni.

Csellengőknek ifiklub, kicsiknek városi napközi
 

 

A városi nyári napközis táborba főleg alsó tagozatosok jelentkeznek, a felsősök már jobban kedvelik a szabadabb, nem mindennap kötelező programokat. Nekik nagyon jó választás a Szociális Gondozó Központ ifiprogramja: az Emma utca 8. szám alatt nyári nyitvatartással várja a nagyobb diákokat (tizennégy év alatt szülői engedéllyel) az ifiklub. A srácok számára kirándulásokat szerveznek, lehet sportolni, társasozni, indítanak kortárs segítő képzést, és augusztus 21-től 24-ig drámapedagógiai tábort is, mindezt természetesen ingyen. A fiatalokat hűsítőkkel, harapnivalókkal is várják. Nem kötelező minden foglalkozáson részt venni, aki akar, egy-egy délelőttre, délutánra is csatlakozhat.
Jó tudni, hogy ezen a héten az ifiklub nem tart nyitva, ugyanis most az első-hatodik osztályosoknak rendeznek tábort. Ide főleg hátrányos helyzetű gyermekek jelentkezését várta a Szociális Gondozó Központ. A húsz kisiskolást budapesti és érdi kirándulások, mozizás, sport és kézműveskedés várja július 2. és 6. között.

A Szociális Gondozó Központ Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda elérhetősége és nyitvatartása:
2030 Érd, Emma u. 8.
Tel.: 06/23-362-240
Nyitvatartás augusztus 24-ig:
H-Cs: 9.30-16.00
P: 9.30-14.00