Szerda éjjel eltört egy több mint ötvenéves, eternit főnyomó vezeték Érden a Pacsirta utca és a Fácán köz sarkán, a Batthyány iskola szomszédságában. Értesüléseink szerint mintegy háromszáz köbméter víz folyhatott el, ennek zömét elvezette a csatornahálózat, de mintegy öt-nyolc köbméternyi a tornacsarnok vészkijáratán át az épületbe folyt, és a teljes küzdőteret elöntötte, feláztatta a parkettát, és a folyosón át a szertárakba is befolyt.

A tornatermet délelőtt kipakolták, a tornaszőnyegeket felszedték, megpróbálták feltakarítani a parketta alól feljövő vizet, és várták a kárszakértőt – tudtuk meg délelőtt Rozgonyi János intézményvezetőtől.

Sárközi Márta tankerületi igazgató kitért arra is, hogy a biztosítónak már bejelentették a kárt, és mindent megtesznek azért, hogy a tanévkezdésre helyreállítsák a tornacsarnokot. Az első feladat a parketta felszedése, hogy minél hamarabb kiszáradjon a beton. Hozzátette: remélik, nem nagy mélységben ázott át, és a száradást követően újraburkolják a küzdőteret. Hogy a kár és a helyreállítás költsége mekkora lesz, azt még nem tudni – fűzte hozzá.

Csőtörés miatt elúszott a Batthyány iskola csarnoka
 

 

A Batthyány iskolában jelenleg építkezés folyik, a Modern Városok Program keretében: új általános iskolai szárny épül, és ha ez elkészül, lebontják a mostani épületet, amelynek a helyén megépülhet egy gimnáziumi szárny. Birkózócsarnokkal, parkolóval, új kerti sportpályákkal is bővül az intézmény, melynek vezetése betervezte a most elázott tornacsarnok felújítását is a második ütembe. Az építkezés két évig tart majd. A jelenlegi is zajló munkálatoknak pedig a csőtöréshez nem volt köze, az építkezés a kérdéses részt nem érinti – tudtuk meg.

Értesüléseink szerint az elfolyó víz más ingatlanokat is érintett a környéken, és délelőtt szünetelt az ivóvíz-szolgáltatás is.