„Évről évre egyre többen választják a szállodákat a családi karácsony helyszínéül, úgy látszik, sok háziasszony gondolja úgy, hogy hagyja a főzést inkább a szállodákra, 2016-hoz képest 58 százalékkal több foglalás érkezett be idén a karácsonyi szezonra” – nyilatkozta Drávai-Mészáros Judit az M1 Profit7 című magazinjában.

„Jellemzően a belföldi úti célokat kedvelik ilyenkor az utazók, a top 5 város, ahová utaznak, az Hajdúszoboszló, Hévíz, Budapest, Eger és Gyula, csak az utazók 5 százaléka választ külföldi célpontot. Ők jellemzően Lengyelországba, Romániába vagy Szlovákiába utaznak” – tette hozzá a Szállás.hu marketing menedzsere.

Egyre többen ajándékoznak utazást a családnak

Van olyan szállodalánc, ahol már 2 hónappal korábban lefoglalták a vendégek a szobák jelentős részét.

„A belföldiek, a belföldi turizmus egy nagyon komoly szegmense lett a magyar, nemcsak a fővárosi, sőt, inkább a vidéki szállodáknak, jellemzően 10 és 50 százalék közötti a magyar vendégek aránya, sőt, van néhány kisebb szálloda, ahol ennél magasabb a magyar vendégarány, úgyhogy nagyon fontos szegmens a belföldi vendégkör” – mondta Mácsai Péter, a Danubius Grand Hotel igazgatója.

Szakemberek szerint egyre gyakoribb, hogy karácsonyi ajándékként is utazást adnak a családok a szeretteiknek.

A karácsonyi céges összejövetelek növelik az éttermek forgalmát

A decemberi forgalmat a karácsonyi céges összejövetelek és a turisták jelenléte növeli igazán – mondta a budapesti Vén Diák étterm üzletvezetője.

Különleges programokkal és menükkel várnak a hazai szállodák karácsonykor

„Évről évre azt látjuk, hogy egyre több vendég érkezik már karácsonyra, míg a korábbi években többségében inkább a szilveszter volt telt házas Budapesten. Most azt látjuk, hogy legalább olyan magas a foglaltság karácsonykor is” – közölte Mácsai Péter, a Danubius Grand Hotel igazgatója.

A hazai éttermek és szállodák idén is különleges menükkel és programokkal várják a látogatókat.