A választók voksaikat több mint tízezer hazai szavazókörben és 118 külképviseleten személyesen adhatják le, a magyarországi lakóhellyel nem rendelkezők pedig levélben szavazhatnak.

Az országgyűlési képviselők választása egyfordulós. A választópolgároknak két szavazatuk van: voksolhatnak arra, kit szeretnének az egyéni választókerületükben (ebből 106 van) képviselőnek, a másik íven pedig arról dönthetnek, hogy melyik pártot támogatják.

A 106 egyéni választókerületben mintegy 1650 jelölt indul, azaz átlagosan 15 jelölt közül választhatnak a voksolók. (Négy éve 1530 jelölt indult az egyéni választókerületekben.)
    
A jelöltek a sorsolás sorrendjében szerepelnek a szavazólapon, és az szerzi meg a mandátumot, aki a legtöbb szavazatot kapta.
    
A választók pártra is szavazhatnak egy másik szavazólapon. Országos listát 23 párt állított, azok, amelyek legalább kilenc megyében és a fővárosban, legalább 27 egyéni választókerületben tudtak önálló jelöltet állítani. Négy éve 18 pártlista szerepelt a szavazólapon.
    
A választás egyéni választókerületi eredményét a külképviseleteken, illetve levélben leadott szavazatok hazaszállítása és megszámlálása után, várhatóan április 14-éig állapítják meg, az országos listás eredményt pedig várhatóan április 27-éig.

Választókerületünk szavazókörei ITT találhatóak!

Jelöltek névsora ITT! (város, település nevét kell megadni a pontos jelöltlistához)

Országos lista ITT!