Nemsokára kezdődhet a járásbíróság építkezése az önkormányzat által e célra átadott ingatlanokon. A Szabadság téren már el is bontotta a kivitelező a régi épületeket.

A Budapest Környéki Törvényszék hatáskörébe tartozó munkálatok féléves csúszással indulhatnak. Ennek oka pedig, hogy január elsejétől megváltoztak a jogszabályok, a terveket plusz egy fórummal kellett egyeztetni, ami hat hónappal hátráltatta az építkezést.

Érd önkormányzata és országgyűlési képviselője már régóta szorgalmazta, hogy Érden is legyen bíróság, a város és a környező települések ugyanis a Budaörsi Járásbíróság illetékességi területéhez tartoznak, aminek megközelítése tömegközlekedéssel Érdről nehézkes. Ezért Aradszki András országgyűlési képviselő még 2015-ben javaslatot nyújtott be az országgyűléshez az Érdi Járásbíróság létrehozására, pozitív döntésnek köszönhetően pedig 2019 januárjától el is kezdi működését az intézmény, melyhez Diósd, Érd, Pusztazámor, Sóskút, Százhalombatta, Tárnok és Törökbálint tartozik majd.

Érd januártól a járás bírósági központja – Kezdődhet az építkezés
 

 

A féléves csúszás miatt ekkora azonban nem készül el az új épület, így a bíróság ideiglenesen egy bérleménybe költözik, a Felső u. 43. szám alá – tudtuk meg Bács István alpolgármestertől, aki elmondta az is: az új épület környékén, a Velencei úton parkolókat alakítanak majd ki, és az építkezéshez kapcsolódva a Modern Városok Program keretében szeretnénk felújítani az Ellenőr utcát is.