A hagyományteremtő céllal megrendezett Mikulás-napot a Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület szervezte, Érd önkormányzata és támogatók segítségével, Aradszki András országgyűlési képviselő fővédnökségével.

Az egész napos program célja volt, hogy a gyerekeket megismertessék a lovas világgal, és népszerűsítsék körükben a lovas sportot, így aki szeretett volna, az lóra is ülhetett délelőtt.

A kicsiket Aradszki András országgyűlési képviselő, illetve T. Mészáros András polgármester köszöntötte, a hagyományőrző egyesületet pedig Korein László, a szervezet elnöke mutatta be, hangsúlyozva: szeretnék megvalósítani az esélyegyenlőséget az általános iskolai lovas oktatásban, és elérni, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek és családok bekapcsolódhassanak a programba.

Ezerötszáz gyerekhez látogatott el a lovas Mikulás
 

 

A különféle kutyás, lovas, tűzoltó és rendőrségi bemutatók mellett a Mikulás is ellátogatott Simonpusztára ezen a napon, és minden gyermeket meglepett egy-egy édességcsomaggal. Emellett díjakat is kiosztottak, azoknak az iskolásoknak, akik részt vettek az egyesület lovas rajzpályázatán – a felhívásra közel 150 alkotás érkezett, ezek közül hatot díjaztak a Mikulás-napon. A rendezvényre kilátogatott Lázár Vilmos fogathajtó is, akivel elbeszélgethettek a gyerekek, akik közül többen nem először ültek lovon, hiszen Érden és környékén több lovastanya, -iskola is található.

„Rendszeresen lovagolok itt Érden, és nagyon szeretem. Az a jó benne, hogy fejleszti az egyensúlyérzéket és a tartást” – mondta az egyik kisfiú.