A tervek szerint a technológiai átállás következtében bővülni fog az AH programkínálata, új HD-csatornákat tudnak indítani és új internet alapú szolgáltatásokat - például visszanézhető műsorokat - csatolhatnak a meglévő szolgáltatásokhoz.
 
Elmondta: a műszaki átállást európai uniós előírások alapján, nemzetközi frekvenciakoordináció után a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság írta elő. A frekvenciacserekor a televíziós műsorszóró sáv egy részét "kiürítik", ezek a jövőben 5G mobiltelefonos szolgáltatásoknak lesznek elérhetők.
 
A műszaki átállás közvetlenül 650 ezer háztartást érint, azokat, ahol a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásait nézik, de nem befolyásolja azokat, akik kábeles, műholdas vagy IP-alapú tévét néznek - fűzte hozzá.
 
Összesen 91 telephelyen dolgoznak majd az Antenna Hungária munkatársai, ami körülbelül 300 adóberendezés körülbelül 300 adóberendezés átállítását jelenti.
 
Árki Zsolt elmondta: a frekvenciacserék után ismét elindul a szolgáltatás a korábbival azonos területen, mivel azonban új frekvencián sugározzák a műsorokat, a nézőknek újra kell hangolniuk készülékeiket. Ezt úgy tudjak megtenni, hogy a készülék menüjébe belépve elindítják a csatornakeresés funkciót - magyarázta.
 
A csatornákon keresztül előzőleg tájékoztatják a nézőket a változásokról, de az információk elérhetőek lesznek az 1211-es call center számon és a MinDig TV honlapján is.