A Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület a Kincsem Nemzeti Lovas Programmal összehangolva szeretné népszerűsíteni az iskolai lovas oktatást, megteremtve az esélyegyenlőséget. Mint Korein László, az egyesület elnöke elmondta: kidolgoznak és akkreditálnak egy olyan képzési rendszert, amely az egyes korosztályok képességeihez, az iskolai testnevelésórák időkeretéhez, illetve a délutáni foglalkozásokhoz egyaránt igazodik, így alkalmas lesz arra, hogy az ország bármely pontján megteremtse az iskolai lovas oktatás elméleti kereteit. A mintaprojekt helyszíne a Simonpusztai Lovaspark lesz. Első körben Érd és a környező települések iskolái kapcsolódhatnak majd be a programba, később szeretnék kiszélesíteni ezt a projektet.

Aradszki András országgyűlési képviselő az ünnepségen hangsúlyozta: azzal, hogy Simonpusztán minden iskolás gyermek számára elérhetővé teszik a lovaglást, megteremti az esélyegyenlőséget a lovas oktatásban, hiszen itt hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű gyermekeket is fogadnak majd.

Simó Károly alpolgármester a megnyitón kiemelte: a város részéről szeretnének a továbbiakban is minden támogatást megadni a programhoz.

Az átadó ünnepségen közreműködött Pintér Tibor színművész, énekes, valamint a diósdi Eötvös iskola diákjai, valamint a hagyományőrző huszárok is.

Felavatták a mintaprogrammal induló simonpusztai lovascsarnokot