Jelenleg is épül a szegély a Szovátai úton, illetve a Szövő utcában, míg a Csaba utcában padkát készítenek a szakemberek, illetve a már meglévő szegélyt javítják. A papi földeken, azaz az új záportározónál a különféle műtárgyak kiépítése zajlik épp.

Mint arról T. Mészáros András beszámolt szerdai sajtótájékoztatóján, a következő két hétben a fenti munkák mellett elindul a Sóskúti út szegélyépítése, valamint az Alsóerdősor–Folyondár csapadékcsatornájának befejezése. Ugyanitt március elején elkezdődik a szegély építése. Az aszfaltozási munkálatok március második felében indulnak, ekkor kerül sor a Folyondár–Szövő utcai csatornák összekötésére is.

Elkezdődött a csapadékelvezető csatorna építése a Diósdi és Riminyáki utakon; ez forgalomtechnikai változásokkal is jár.

T. Mészáros András elmondta azt is: a városvezetés reméli, hogy augusztus végéig, szeptember közepéig befejeződnek a mélyépítési munkák. A folytatás majd jövőre várható, ha meglesz rá a forrás, és a közbeszerzések is sikeresek lesznek.

Folytatódnak Érd nagyszabású fejlesztései
 

 

Idén elindulnak a magasépítésű projektek is: két általános és két középiskola, szakképzési centrum, komplex szociális ellátó központ épül Érden a Modern Városok Program keretében. Az e projektekre szánt plusz forrás – mintegy ötvenmilliárd forint – a 2019-es költségvetésében is megjelenik.

A polgármester kitért arra is, hogy jövő héten újabb tárgyalásokat folytatnak majd Gulyás Gergellyel, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel egy érdi ipari, gazdasági övezet létrehozásával kapcsolatban.

T. Mészáros András hangsúlyozta: soha annyi pénzt nem sikerült még Érdre hozni, mint amennyit az elmúlt tíz esztendőben, kezdve a város teljes körű csatornázásával és az uniós forrásokból megvalósított fejlesztésekkel. És bár 2014-ben megszűntek a város uniós pályázati lehetőségei, a Modern Városok Program újakat teremtett.