Délelőtt még ragyogó idő fogadta a családokat a múzeumkertben, ahol az előadások, gyermekkoncertek és a helyi tánc- és sportegyüttesek bemutatói mellett kézműves foglalkozások, népi játékok, ugrálóvár, miniautó-pálya és kosaras körhinta, akadálypálya és íjászat várta a kicsiket és nagyokat. Közben a főtéren a fesztiválszínpadon a helyi bandák zenéltek, és megnyílt a Kertbarátok terménykiállítása is, ahol a helyben termesztett zöldségeket és gyümölcsöket nemcsak megcsodálni, hanem kóstolni is lehetett.

Két órakor kezdődött a Magyar Földrajzi Múzeum családi napja, amelynek fókuszában az űrhajózás állt. Hatalmas sikere volt Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós előadásának, és óriási volt az érdeklődés a Marsról, illetve a magyar Puli programról, valamint a meteoritokról tartott előadás iránt is. A múzeum tetőterében kézműves foglalkozás, meteorit-bemutató, fejtörő feladatok, utazó planetárium, a földszinten pedig mini rakétakilövő állomással is készültek a szervezők a gyerekeknek 18 óráig.

Forró hangulattal és programkavalkáddal nyitott az Érdi Napok
 

 

A könyvek szerelmeseinek a főtérre települt városi könyvtár kedvezett különféle, ez alkalommal ingyenes szolgáltatással (beiratkozás, tagsághosszabbítás), illetve több száz, rendkívül kedvezményes áron megvásárolható könyvvel. Délután összesen 365 könyv talált gazdára.

Esőben kezdődött a Honeybeast délutáni koncertje, ami a Péterfy Bori & Love Band színpadra lépésekor már szakadt, de az énekesnőnek sikerült felforrósítania a közönség kedvét. A Földrajzi Múzeum fedett kocsiszínjében is a nyarat idézte a hangulat: az órákig tartó rockabilly partyn gyerekek és nyugdíjasok egyaránt rázták.

Este kilenckor a tűzijáték előtt Érd büszkeségeit, Milák Kristóf, Barócsai Petra és Joó Sára úszókat, valamint Selmeczi Attila edzőt köszöntötte a színpadon T. Mészáros András polgármester és Aradszki András országgyűlési képviselő.

Az egy hétig tartó Érdi Napok nyitófesztiválját a Catsby electro swing partyja zárta.