A fiatal úszó maga is az iskola hallgatója, aki, bár magántanuló, amikor csak teheti, bejár az iskolába, és részt vesz az órákon. Mint mondta, a sportosztályt nagyon jó ötletnek tartja, hiszen a speciális osztályba járó gyerekeknek maradhat szabadidejük a sport és a tanulás mellett is, és a sporteredményeikért cserébe segítséget és kedvezményeket kapnak.

Pintérné Bernyó Piroska igazgató ünnepi beszédében elmondta, szeretnének hagyományt teremteni azzal, hogy a sportosztályt kezdő tanulóknak minden tanévnyitón egy-egy jelentős sportoló adja át az intézmény nyakkendőjét, hiszen így követendő példát lehet állítani a fiatalok elé.

A középfokú sportosztályba – ahová már most, induláskor kétszeres volt a túljelentkezés – olyan diákok járnak, akik versenyszerűen, egyesületnél sportolnak, és akiknek a mindennapos edzések mellett szükségük van arra, hogy tanulmányaikban egyéni támogatást kapjanak. Ilyen osztály nincs több a környéken, nem véletlen hát, hogy nemcsak Érdről és a környező településekről, hanem még Budapestről is jelentkeztek a Gárdonyi speciális osztályába.

Gimnáziumi sportosztály indult Érden
 

 

Az iskola mindemellett nyáron kültéri tornaeszközökkel és egy konditeremmel is gazdagodott – előbbiben az iskola alapítványa és a DÖK, valamint egy vállalkozó segített, a kondigépeket pedig három sportegyesület biztosította. Így a tornaterem mellett további sportolási lehetőségek várnak az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium diákjaira.