Az érdi horgászok családi napjának már nagy hagyománya van, hiszen ez a rendezvény egyúttal főzőverseny is: a baráti társaságok, családok elkészíthetik az általuk legjobbnak tartott halászlét. A zsűri által kiválasztott győztes jutalma pedig az – természetesen több más ajándék mellett –, hogy díjnyertes halászléjét a következő évben nagyban is megfőzheti, a közös kondérban – ebből minden jelenlévő falatozhat, aki jelképes összegért megvásárolja az egyesület támogatói jegyét.

Idén a tavalyi nyertes, a Dínom-dánom csapat főzi majd a közös üstben a halászlét, míg a versenyre jelentkezők a saját bográcsukban készítik ételüket. A hal kifogásával nem kell bajlódni: a közös halászléhez a mintegy hatvan kiló halat, illetve a főzőversenyre jelentkezőknek a 2-4 kilót a horgászegyesület biztosítja. Minden egyebet a jelentkezőknek kell magukkal vinniük.

A verseny értékelésére – és a közös üstben főzött halászlé elfogyasztására – körülbelül egy órakor kerül majd sor, de a versenyzőket már reggel kilenc órára várják a szervezők. A közönségnek is érdemes már délelőtt kilátogatnia a Duna-partra, hiszen déltől a Tranzit zenekar húzza a talpalávalót, és lesz tombola is.