A pihenőparkot mintegy 3100 négyzetméteren alakíttatta ki 33,5 millió forintból a város. Az akadálymentesített, gumiburkolattal ellátott területen mozgáskorlátozott gyermekek számára is használható játékokat állnak rendelkezésre, míg a szülőknek, kikapcsolódni vágyóknak pedig kis park, locsolórendszerrel ellátott ágyásokkal, padokkal, térköves sétautakkal. A park egyik, most még üresen álló, füves sarkába szabadtéri tornaeszközök lesznek a jövőben, és – mint T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján elmondta – amíg a nemrég ültetett fák meg nem nőnek, szeretnének gondoskodni a park ideiglenes árnyékolásáról is.

Hamarosan elkészül Érd különleges játszótere
 

 

A Betonozó utcai parkot várhatóan egy hónapon belül adja át a városvezetés, de a környékbelieknek addig sem kell messzire menniük egy kis játszóterezésért: a pár sarokkal lejjebb fekvő Bádogos utcában az önkormányzat felújította a régi játszóteret. A 17,2 millió forintos beruházásba nemcsak az eszközök felújítása, az új gumiburkolat, a parkosítás és a padok létesítése fért bele, hanem egy védőhálós kosárlabda-pálya kialakítása is. Ezt a játszóteret a közelmúltban már birtokba vehették a gyerekek, illetve a sportolni vágyó fiatalok, felnőttek.

Mindkét játszótér kivitelezője az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény volt, melynek szakemberei a létesítményeket kerítéssel és zárható kapuval látták el, és kamerákat is felszerelnek majd, hogy vigyázzák az eszközök épségét.

Hamarosan elkészül Érd különleges játszótere
 

 

A környéken, a Burkoló és Búvár utcákban, új oktatási centrum is épül, a Modern Városok Program keretében, az óvodát pedig hamarosan át is adják a gyerekeknek.

T. Mészáros András kitért arra is, hogy az elmúlt években mintegy 10-12 játszóteret újított fel a város, illetve épült önkormányzati forrásból, és további ilyen beruházásokat terveznek, mint például a lakótelepi játszótér felújítása, illetve egy új park létesítése a Képviselő utcában – ez utóbbi várhatóan jövő tavaszra épül meg.