Mint a politikus a 95 százalékos készültségű új Fácán óvodában – ami szintén a MVP keretében épül – tartott sajtótájékoztatóján elmondta, az Érdnek teljesített kifizetésből

35,3 milliárd forint hazai, míg 7,3 milliárd forint uniós forrás.

Az államtitkár országos adatokat is említett: a 23 megyei jogú városban több mint 250 projekt valósul meg, 3500 milliárd forint összértékben, részben hazai, részben uniós forrásból. Hozzátette: a megvalósítás jó ütemben halad, eddig több mint 760 milliárd forintot fizettek ki a városoknak.

T. Mészáros András polgármester a sajtótájékoztatón kitért arra, ahogy a projektek kivitelezése zajlik, úgy folyik a 42 milliárd forint kifizetése. Mint mondta, Érden több MVP-fejlesztés már megvalósult. Új székházba költözött az Érdi Tankerület, illetve a Járási Hivatal, és elkészült a papi földeken a záportározó, mások pedig még javában épülnek. Köztük a Felső-parkvárosi oktatási centrum is, de akadnak a befejezéshez közelítő projektek is, mint például a Fácán óvoda, vagy a rendőrség új épülete, amit várhatóan márciusban adnak majd át.

T. Mészáros András kifejtette azt is: hamarosan elkezdődik a járási bíróság építkezése is, és Érd egyebek közt új gimnáziumokkal, záportározókkal, gazdagodik, és átépülnek egyes csomópontok és utak is.

Hatvanhat milliárdból fejlődik Érd
 

 

Aradszki András államtitkár, a terület országgyűlési képviselője azt emelte ki: ezek a fejlesztések nemcsak az érdi, hanem a környező településeken lakók életét is könnyebbé teszik.

A sajtótájékoztató helyszínéül választott Fácán óvoda Érd egyik nagyon régi, rossz állapotban lévő forfaépületét váltja majd ki: az ötcsoportos, 150 gyermek befogadására alkalmas létesítmény teljesen új berendezést is kap majd. Az új óvoda a régi épület szomszédságában épül, és amint elkészül, átköltöznek a gyerekek. A kiürült, régi forfaházat lebontatja a városvezetés, és helyére felhúzatja a szintén bontásra ítélt Batthyány iskola új épületét, ami gimnáziumi szárnnyal is bővül majd. Így a Fácán közben új oktatási-nevelési komplexum létesül.