Hétköznapi hősök – ez témája az idei Live Street Art fesztiválnak, aminek második alkalommal ad otthon Érd főtere. A Szepes Gyula Művelődési Központ és az Érdi Ifjúsági Önkormányzat korábban kiírt alkotói pályázatára érkezett munkákból a – zsűri döntése alapján kiválasztott – tíz legjobbat élőben készítik el a főtéren szombat déltől. Az élőfestés mellett számtalan szabadtéri program várja a fiatalokat: extrém sport bemutatók – gördeszka, Flatland BMX, Slackline (ruganyos gumikötél), Fliptrack (speciális légszőnyeg) –, közösségi graffiti készítés, design vásár, pólókészítő workshop és greenbox fotózás.

A kisebbeket 14 órától az Eszterlánc mesezenekar, majd vásári bábcirkusz, valamint a Ládafia bábszínház szórakoztatja, a nagyobbakat 15 órától a BSW, 19 órától a Hősök, 21 órától pedig a Belga koncertjei. A Lives Street Art alkotópályázat díjátadására fél kilenckor kerül majd sor. A rendezvény ingyenes.

Hétköznapi hősök és anyák napi tekerés
 
Vasárnap tartja biciklis városkerülő túráját az Érd Körbe Egyesület. Két nagy – őszi és tavaszi – kerékpáros rendezvényük az autómentes naphoz, illetve a Föld napjához kapcsolódik. Idén három csoportban indulhatnak a résztvevők: anyák napi családi kerékpáros pikniken, amelynek útvonala Érd központjától a Duna-partig tart. Itt várják be az Érd Közepe Körön indulókat, illetve a 60 kilométeres Sólyom Lajos Emlékkörön résztvevőket. Gyülekező reggel 9-től a régi buszpályaudvar parkolójában, indulás 10 órakor lesz. A rendezvény várhatóan délután fél háromkor fejeződik majd be.  

Hétköznapi hősök és anyák napi tekerés