Az összegyűlt nyolcadikosok és szüleik előtt Pintérné Bernyó Piroska igazgatónő elmondta, hogy az idegen nyelvi osztályban emelt óraszámban angolt, illetve németet tanulhatnak a diákok, heti öt-öt órában (második nyelvként az angol/német, a spanyol és az olasz közül választhatnak), míg a köznevelési típusú középfokú sportosztályba igazolt versenyzőket, élsportolókat várnak.

Az igazgatónő hozzátette azt is, hogy egy harmadik osztályba is felvételiztetnek, ám ez valójában a Marianum egyházi iskola újonnan induló gimnáziumi osztálya lesz. Mivel a Marianum új, gimnáziumi szárnya még épül, jelentkezni a Gárdonyi iskolában kell, itt is fognak felvételizni a diákok. Ide csak hit- és erkölcstan oktatásban részesült tanulók jelentkezhetnek.  Az osztály a nyár folyamán kerül át a Marianum iskolába.

Idegen nyelvi és sportosztályt is indít a Gárdonyi
 

 

A Gárdonyi a jelentkezések elbírálásánál a tanulmányi eredményen kívül a központi matematika és magyar írásbeli, valamint a szóbeli felvételi eredményét veszi figyelembe, illetve sportosztályosoknál a sporteredményeket is pontozzák.

Az intézmény a 4-es átlag feletti diákokat várja. Az iskola nagyon népszerű az érdi és környékbeli diákok körében: a túljelentkezés tavaly az emelt angolos osztályra 11-szeres, a németre mintegy 4-szeres, a sportosztályra pedig közel 3-szoros volt.