Innovációs park épülhet önkormányzati területen Érden. Az ezzel kapcsolatos javaslatot csütörtökön fogadta el a közgyűlés. Mint a polgármester elmondta, a városvezetéshez érkezett megkeresések alapján igény lenne egy innovációs parkra, ahol biztosíthatók a feltételek a kutatás-fejlesztési tevékenység folytatására. Az önkormányzat a Gulyás tanya melletti, mintegy hat hektáros területet megfelelőnek tartotta egy ilyen fejlesztés első ütemének megvalósítására, annál is inkább, mert itt lehetőség van további ütemek kialakítására is.

Az ingatlan teljes közművesítése az előzetes számítások szerint legfeljebb 300 millió forintba kerül. Ezt az összeget pályázati forrásokból teremtheti elő a város.
A képviselők emellett elfogadták azt a javaslatot, amely a településképet meghatározó reklámok, reklámhordozók és cégérek elhelyezését szabályozza. A rendeletnek köszönhetően sokkal könnyebbé válik az engedély nélkül kihelyezett óriásplakátok eltávolítása. A jogszabály a helyi vállalkozókat is érinti, például abban, hogy vállalkozásonként egy darab, legfeljebb egy négyzetméter nagyságú hirdetési célú berendezés lehet a kerítésre szerelve. A jövőben az 1,85 négyzetméter feletti reklámberendezések után adót kell fizetni – ez azonban az érdi vállalkozókat 99 százalékban nem érinti.

A testület döntött arról is, hogy a Tompa Mihály u. 1. szám alatti ingatlant – ahonnan az Érdi Tankerületi Központ pár hónapja egy nagyobb épületbe költözött – a Székesfehérvári Egyházmegye ingyenes vagyonkezelésébe adja, azzal a kikötéssel, hogy az ingatlanban kizárólag bölcsődét, vagy egyéb, kisgyermekek felügyeletével, gondozásával kapcsolatos intézményt működtethet.

A közgyűlésen elhangzott az is, hogy a szakorvosi rendelőben praktizáló háziorvosok hamarosan átköltöznek a szomszédban épült egészségházba – a rendelés várhatóan december 4-én kezdődik az új épületben. Egészségüggyel kapcsolatos az a döntés is, miszerint a több mint húszezer pácienst ellátó 1.,  3. és 8. fogorvosi körzetekből öt körzetet alakítanak ki, a fogorvosok kérésére, és a 3., illetve 8. körzet az egészségházba költözik majd.