Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója a műsorban elmondta: az intézmény életében 1914 óta ez az első alkalom, hogy Csajkovszkij A diótörő című emblematikus művét nem tudják előadni a karácsonyi időszakban, ezért a közönség december 24-én az interneten láthatja majd.

Hozzátette, hogy hetente rendszeresen ingyenes online előadásokkal várják a nézőket, emellett készülnek az Eiffel Műhelyház átadására, valamint az Andrássy úti épületbe való visszaköltözésre is. Kiemelte, hogy náluk nem voltak elbocsátások, a magánénekesek és karmesterek megsegítésére pedig segélyprogramot dolgoztak ki.

A közmédia Jónak lenni jó! egész napos műsorfolyama december 20-án immár kilencedik alkalommal várja a nézőket és a hallgatókat. A jótékonysági kampány támogatói egy autista gyerekeket és családjukat segítő diagnosztikai és terápiás centrum létrehozásához járulhatnak hozzá.

A 13616-as adományvonal tárcsázásával vagy sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni az autista gyerekeket és családjaikat segítő Együtt az Autistákért Alapítványt.