Hétfő délután kisiklott egy mozdony Érd nagyállomás közelében, a Velencei úti vasúti hídnál, ahol épp építési munkálatok folynak. Az építkezésnek azonban nem volt köze a balesethez, mint ugyanis a MÁVINFORM közösségi oldalán közzétette, egy magánvasút mozdonya engedély nélkül elindult az első vágányról, a csonkavágány végén az ütközőbakot kiütötte, majd hat tengellyel kisiklott.

A társaság hozzátette: a vasúti közlekedésben nem okoz gondot a baleset, sérülés sem történt, és veszélyhelyzet sem alakult ki, ugyanakkor szemmel látható, hogy a mozdony a rézsű szélétől pár centiméterre állt meg, úgy, hogy a jármű eleje a levegőben van. A rézsűt a helyszínen zajló építkezések miatt láthatóan megbolygatták, alatta pedig ott fut a forgalmas Velencei út – tudósított a helyszínről az Érd Híradó munkatársa.

Kisiklott egy mozdony Érden, a levegőben lóg az eleje
 

 

Hétfő délután a helyszínre vonultak a katasztrófavédelem szakemberei, de információink szerint nem kellett beavatkozniuk. A MÁV ígérete szerint gondoskodik a mozdony elszállításáról, egyelőre azonban még nem tudni, hogy mikor.

A kedd délelőtti helyszíni megbeszélésen sem derült még erre fény, amelyen egy darabig meghívott félként részt vehetett az önkormányzat is. Mint Simó Károly alpolgármester tudósítónknak elmondta, a mozdony elszállítását ugyan a MÁV végzi majd, de ha emiatt szükségessé válik bizonyos közművek kizárása, arról az önkormányzatnak kell tájékoztatnia a lakosságot.

„Felszólítottuk a MÁV-ot, hogy a lehető legrövidebb időn belül távolítsák el a mozdonyt, és szüntessék meg a potenciálisan balesetveszélyes állapotot. Amennyiben a MÁV a felszólításnak nem tesz eleget, az önkormányzat megteszi a szükséges intézkedéseket” – tette hozzá az alpolgármester.

Kisiklott egy mozdony Érden, a levegőben lóg az eleje