Ötödik éve már, hogy az iskola hetedikes diákjai ellátogatnak Erdélybe, Bolyai János nyomában, a Határtalanul program keretében. Nem ez az egyetlen összekötő kapocs Erdély és az érdi intézmény között: cserediák-kapcsolatban állnak a marosvásárhelyi Bolyai líceummal.

A Nemzeti Összetartozás Napján a megemlékezést követően a Határtalanul projektet lezáró vetélkedőkkel, játékokkal ünnepeltek a gyerekek. Ez utóbbit az ötnapos kiránduláson részt vevő hetedikesek és tanáraik szervezték, az iskola felső tagozatos tanulóinak, akiknek irodalmi, történelmi, rajzos feladatokat kellett megoldaniuk, játékos formában, emellett meghallgathatták a hetedikesek úti beszámolóját is. A Bolyai névhez hűen, a matematikai gondolkodás is szerepet kapott ezen a napon. A legjobb eredményt elérők ajándékot is kapnak majd, az utolsó tanítási nap – tudtuk meg Baranyi Teréz igazgatónőtől, aki elmondta azt is: ezen a napon ünnepelték a környezetvédelmi világnapot is, amelynek keretében az osztályok egy-egy virágládát fogadhattak örökbe, amelyeket ők ültetnek majd teli színes növényekkel.

Még egy meglepetés várt a gyerekekre június 2-án: egy fergeteges, több mint egy órás Zuboly-koncert, a nemzeti összetartozás jegyében.