Varga Judit az Európa Tanács vezető tisztségviselőivel folytatott megbeszéléseit követően elmondta, az ET magyar soros elnöksége programjában a felsorolt prioritások mellett a nemzeti kisebbségek védelme, a családvédelem, a vallások közötti párbeszéd előmozdítása, a mesterséges intelligencia okozta kihívásokra adható válaszok, illetve a kiberbűnözés kezelése, valamint a környezetvédelem kérdései szereplenek.
 
"A magyar elnökség lehetőséget ad arra, hogy a magyarok számára fontos európai értékeket kiemelten képviselje, amelyek között egyebek mellett a nemzeti kisebbségek védelme szerepel" - fogalmazott.
 
Tájékoztatása szerint felszólalt az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának ülésén, ahol Magyarországnak az ET értékei melletti elkötelezettségét hangsúlyozta, kiemelve a nemzeti jogi hagyományok és történelmi gyökerek tiszteletben tartásának fontosságát. Egyebek mellett bemutatta az üldözött keresztény közösségek megsegítésére létrehozott Hungary Helps programot, amellyel kapcsolatban beszédében kiemelte: Magyarországon alkotmányos szinten védett érték a keresztény gyökerek, illetve Európa kereszténységen alapuló kultúrája.