Tavaly advent idején a Szeretetcsomag akción 600 cipős doboz gyűlt össze, amit a Szociális Gondozó Központ osztott szét a nehéz szociális helyzetben élő érdi gyerekek között. Idén újra meghirdette Pulai Edina önkormányzati képviselő az akciót, ami advent első vasárnapján kezdődött és péntek estig tart. Ebben az időszakban a Szepes Gyula Művelődési Központban és a Parkvárosi Közösségi Házban lehet leadni az ajándékcsomagokat. A szervezők kérik, hogy jó minőségű – új és használt – játékok, édesség kerüljön a csomagba. A tizenévesek egy-egy sálnak, kesztyűnek is nagyon örülnek, és a gyümölcsöket is köszönettel fogadják. Ez utóbbit nem a cipős dobozba, hanem külön csomagolva. Hogy a dobozok megfelelő helyre kerüljenek, érdemes ráírni, hogy fiúnak vagy lánynak, illetve hogy hány éves gyereknek szánják őket.

Az elmúlt napokban az ajándékcsomagok mellett babaholmi, plüssállatok, ruhák érkeztek a leadóhelyekre, sőt még egy roller is. Emellett egy zacskónyi tartós élelmiszer is. Az édességnek, gyümölcsnek nagyon örülnének a szervezők, abból egyelőre kevesebb jött. Pipereholmit is köszönettel fogadnak – ezt az idősotthonba juttatják el, ahol olyan öregek is élnek, akiknek nincsenek hozzátartozóik.

A gyűjtés a művelődési házban, illetve a közösségi házban péntek este zárul, de aki szeretne a határidő után csomagot összeállítani, azt is megteheti, Pulai Edina képviselővel egyeztetve a 20/410-7921-es telefonszámon. Az ajándékcsomagokat idén is a családsegítő munkatársai juttatják el a családoknak, még karácsony előtt.

Még péntekig várja az adományokat a Szeretetcsomag akció