A tájékoztatás szerint az öt vidékfejlesztési pályázatot érintő változásnak köszönhetően kevesebb önrésszel és nagyobb támogatásintenzitással számolhatnak a nyertes települések.

Ennek eredményeképpen azok az önkormányzatok, amelyek sikerrel pályáztak – a települések hátrányos helyzetének besorolásától függően -, a nem besorolt járásba tartozó települések 85, a kedvezményezett és a fejlesztendő járások 90, illetve a komplex programmal fejlesztendő járások önkormányzatai 95 százalékos, megemelt támogatásintenzitás mellett valósíthatják meg fejlesztéseiket.

A módosítások minden, az önkormányzatok számára meghirdetett vidékfejlesztési felhívást érintenek. A Miniszterelnökség felhívja a figyelmet: a már kiértesített nyertes önkormányzatok hamarosan új, már a megemelt keretösszeget tartalmazó támogatási okiratot kapnak.

Az elbírálás alatt lévő pályázatok esetében pedig a Magyar Államkincstár már az új, magasabb összeg megítéléséről szóló támogatási okiratot juttatja el az érintetteknek. A módosított pályázati felhívások a www.palyazat.gov.hu oldalon elérhetők – tartalmazza a tájékoztatás.