A Topoly utcában a jelenlegi idősotthonhoz épül új szárny, a meglévő pedig teljes egészében megújul. Az idősotthon mostani épületében a hajléktalan-ellátás kap majd helyet, míg az új részben a családok átmeneti otthona, az idősotthon, valamint az idősklub. Ez utóbbi nappali ellátást nyújt. A három részleg egymástól függetlenül, ám a közös funkciókat felhasználva működik majd, külön-külön bejárattal, pihenőkerttel.

Az akadálymentesített épületben a tervek szerint 100 idős ember talál majd otthonra, közülük 70-en nappali ellátásban részesülhetnek. Az éjjeli menedékhelyen 25, átmeneti ellátásban 8 férfi és 8 nő kaphat szállást, és kialakítanának a szakemberek egy hajléktalan bentlakásos otthont is 10 rászoruló számára. A családok átmeneti otthona a korábban ismertetett elképzelések szerint negyven férőhelyes lesz.

Megvan a pénz, épülhet az új szociális központ
 

 

A beruházásra pedig a napokban meg is lett a teljes forrás. A Modern Városok Programban 2,1 milliárd forintot irányoztak elő erre a célra, ám a tervek elkészülte óta emelkedtek az építőipari árak, ezért plusz állami forrásról kellett gondoskodni – ezt pedig sikerült most megszereznie az önkormányzatnak.

Megvan a pénz, épülhet az új szociális központ