A Mikulás-rendezvényt Antunovits Antal kezdeményezte, aki – mint elmondta – évek óta örömmel bújik Mikulás-jelmezbe ezen a napon, és egy alkalommal úgy gondolta: nemcsak a saját gyermekeit, unokáit, és az ismerős gyerekeket örvendeztetné meg, hanem a város összes apróságát. Így indult hat éve a kezdeményezés, ami az elmúlt évek alatt egyre népszerűbb lett, és mára kedvelt programja óvodáknak, iskoláknak. Hagyomány lett az is, hogy a kicsik, akik verssel, énekkel köszöntik a Mikulás(oka)t, feldíszítik a főtéren elhelyezett karácsonyfát, lehetőleg saját maguk által készített díszekkel.

Ott-jártunkkor a Pumukli nemzetiségi óvoda apróságai épp flakonból készített, mutatós hóembereket aggattak a fenyőre.

„Ezen a napon minden gyerek odajöhet a Mikulásokhoz, énekelhet, beszélgethet, fotózkodhat. Nem sietünk sehová, minden gyerekre odafigyelünk” – mondta Antunovits Antal, aki Bada Zoltánnal, Demjén Attilával és Fazekas Józseffel együtt öltött magára mikulásjelmezt, krampuszaik pedig Herendi Évával és Kőműves Nikoletta.

Mikulás-meglepetés a főtéren
 

 

A mikulások reggel 9 órától 13 óráig várták a gyerekeket a főtéren, ahová délután is visszalátogatnak, 15-től 18 óráig, negyed hétkor pedig az ófalusi kútnál találkozhatnak velük a gyerekek.
A rendezvényt a fideszes képviselők, bizottsági tagok, illetve a Microse Kft. támogatja.