Az Érd Kiváló Diákja díjat 2009-ben alapította az önkormányzat. Az emlékérmet azok az érdi általános, illetve középiskolákba, valamint az érdi alapfokú művészeti iskolába járó diákok nyerhetik el, akik a különféle nemzetközi, országos, megyei tanulmányi, művészeti versenyeken kiemelkedően szerepeltek, vagy akik általános iskolai tanulmányaik során 8 tanéven keresztül, illetve középiskolai tanulmányaik idején valamennyi tanévben kitűnő tanulmányi eredményt értek el.

Szerdán negyvenhét diák kiemelkedő munkáját jutalmazta Érd Kiváló Diákja emlékéremmel, valamint oklevéllel az önkormányzat. Előbbit Simó Károly alpolgármester, utóbbit Lepp Tamás diák-alpolgármester adta át a városházi ünnepségen, amelyen – ahogy az már hagyomány – a Lukin zeneiskola növendékei, tanárai léptek fel.

Negyvenhét kiváló diákot ismert el Érd
 

 

„Nagy öröm számomra ez a díj, ugyanakkor most újabb célt kell kitűznöm magam elé, hogy még jobb legyek, és bizonyítani tudjam: többre is képes vagyok. Vannak olyan területek, amelyekben még többet szeretnék teljesíteni. Ilyen az irodalom, a sport és a művészetek” – mondta érdeklődésünkre a nyolcadikos Kiss Kíra, a Kőrösi iskola végzős diákja. A fiatal lány minden tanévben kitűnő tanuló volt, emellett számos tanulmányi versenyen szerepelt eredményesen. A Geller Dávid nemzetközi matematikaversenyen – amit Romániában rendeznek évről évre – legutóbb első díjat nyert. Kíra egyébként teljesen más irányban képzeli a jövőjét.

„Humán tagozatra készülök, az érdi Vörösmarty gimnáziumba. Turkológus szeretnék lenni, mivel nagyon érdekel a törökök kultúrája és a szokásaik”– árulta el a nyolcadikos diák.

Egy tanuló az Érd Kiváló Diákja kitüntetést általános iskolás tanulmányai alatt egyszer, és a középiskolában is csak egy alkalommal nyerheti el. Mivel Kírának nyolcadikban ítélték oda a díjat, a középiskolában is elnyerheti majd az emlékérmet.