Érd vezetése módosítani kívánja a szociális ellátások helyi szabályairól szóló önkormányzati rendeletet. Az ezzel kapcsolatos javaslatot csütörtökön terjesztik a közgyűlés elé. Mint T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, módosítják a különféle önkormányzati támogatások jövedelemhatárait is, így egyes támogatásokhoz  könnyebb lesz a hozzájutás.

„A lakhatási támogatás havi háromezerről ötezer forintra emelkedik, az ápolási 25 ezerről 30 ezerre, a tüzelőtámogatást pedig szélesebb körben igényelhetik a lakosok. A szemétszállításhoz kapcsolódó kedvezmények is változnak. A rendelet egy helyen szigorítást is  tartalmaz: a gyógyászati segédeszközökhöz nyújtott támogatás esetében a későbbiekben kérjük a gyógyszertári, illetve szakbolti számla csatolását. Eddig ezt nem kértük, és sajnos előfordultak visszaélések. Ezeket szeretnénk elkerülni” – húzta alá a polgármester, hozzátéve: a köztemetés költségeinek megtérítésére vonatkozó feltételeken is könnyítenek, és bevezetik a részletfizetést is.  

Emellett az érdi újszülöttek számára ajándékozott babacsomag értéke 25 ezer forintról 30 ezerre emelkedik. Évente 600-700 gyermek születik a városban, őket, illetve szüleiket köszönti kelengyecsomaggal az önkormányzat.