Több mint kétezren vettek részt az érdi városi gyereknapon, a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében. A kicsiket és nagyokat vasárnap délelőtt tíztől délután ötig népi ügyességi játékokkal, bábelőadásokkal, koncertekkel, kézműves programokkal, rendőrségi és tűzoltó-bemutatókkal, arcfestéssel, légvárakkal, játékkuckóval, fa kalandpályával és pónilovaglással várták, és nem maradhatott el a lufihajtogatás sem – mindez természetesen ingyen.

A gyereknapot idén is a Szepes Gyula Művelődési Központ szervezte, helyi egyesületek, szervezetek, intézmények közreműködésével. Kitelepült a városi könyvtár is, amely erre a napra könyvcsereberét hirdetett és mesés négypróbát szervezett a gyerekeknek. Az Érdi Ifjúsági Önkormányzat pedig ezer palacsintával lepte meg a kicsiket.

Póni és ősmedve: gyereknap Érden
 

 

A múzeumkertben minden program ingyenes volt, ahogy természetesen a palacsinta is.

A játékos és színpadi programok főleg a népművészet jegyében zajlottak, ahogy a Pelikán sétányra is jórészt iparművészek települtek ezen a napon: a Magyarok Érdi Vásárán nemcsak a kicsik választhattak vásárfiát maguknak, hanem a felnőttek is kedvükre válogathattak a kézműves termékek, ételek között.

A Magyar Földrajzi Múzeum épületében délután zajlott le a barlangi medve napja: ennek apropóját az adta, hogy a tízezer éve kihalt, valaha Érden is honos állatot választották az idén az Év Ősmaradványának. A múzeum rajzpályázatot is hirdetett: a gyerekek azt ábrázolhatták, hogy hogyan élt, vadászott annak idején ez a hatalmas növényevő. A felhívásra hatvanöt alkotás érkezett; az eredményt vasárnap hirdették ki, és a legjobbakat plüssmedvékkel jutalmazták.

A múzeumi gyereknapon mackós kézműveskedés, az őskorba visszarepítő előadás és filmvetítés is várta a gyerekeket. 

Póni és ősmedve: gyereknap Érden