A Moravetz produkció és a Magyar Történelmi Színház a lovagkirályok legendás alakja köré szőtt musicalt szombaton 19 óra 30 perckor mutatja be Simonpusztán - áll a közleményben.
 
Mint írják, a musical Nagy Lajos király korába kalauzolja a nézőket, abba az izgalmas korszakba, amely családi és hatalmi törekvések miatt trónviszályokkal, véres leszámolásokkal sújtotta az országot. A Szolnoki Péter zenéjével színpadra állított új musical kicsit történelmi, kicsit meseszerű, felnőtteknek és gyerekeknek is szól - olvasható az ismertetőben.

A darabban egy mesebeli alak, a Sárkány kalauzolja Zsigmondot a férfivá és uralkodóvá válás útján, megelevenedik Nagy Lajos és lánya, Mária alakja, de Erzsébet királyné és Garai Miklós szerepét is megismerhetik a nézők. A musicalben egy szerelem története is kibontakozik.
 
Lajos királyt Sasvári Sándor játssza, a Sárkány alakját Besenczi Árpád kelti életre, a fiatal Zsigmondot a Színház- és Filmművészeti Egyetemen az idén diplomát kapó Lukács Dániel, szerelmét, Máriát pedig Kardffy Aisha személyesíti meg. A darab írója és rendezője Moravetz Levente.
 
A Nemzeti Lovaskultúra Központban működő Lovas és Hagyományőrző Egyesület Sasvári Sándor, Moravetz Levente és Laklóth Aladár támogatásával alapította meg augusztus végén a Magyar Történelmi Színházat, amelynek fő célja, hogy megismertesse minden magyar állampolgárral hazánk történelmét, és ápolja azt a sokszínű kultúrát, amely ezeréves történelmünk alatt részünkké lett - fogalmaznak a közleményben.
 
Mint írják, az új színházban olyan darabokat állítanak színpadra, amelyek a magyar történelem fontos pillanatait a középpontba helyezve tanítanak és szórakoztatnak.
 
Az egyesület elnöksége, valamint Szőcs Géza miniszterelnöki főtanácsadó, aki az egyesület tiszteletbeli elnöke, úgy döntött, hogy a következő ingyenes, jótékonysági rendezvényt a Belügyminisztérium és a hazánk védelmét biztosító dolgozók tiszteletére ajánlja fel - áll a közleményben.
 
Az eseményt a Nemzeti Lovas Kultúra Központ és a Nemzetközi Rendőrszövetség (IPA) Magyar Szekció BRFK Egyesülete szervezésében valósítják meg. A Sárkányszív bemutatója előtt, 14 órától színes programokkal várják az érdeklődőket.