Idén is változatos programok várják a nyugdíjasokat Érden – derült ki az idősügyi tanács hétfő délutáni ülésén. 2018-ban is lesz Érdi Szenior akadémia, idősek sakkversenye, lecsőfőző fesztivál, az idősek világnapi rendezvénye, majd karácsonya. A Ki mit tud ezúttal elmarad, helyette különleges sportágválasztó napon ismerkedhetnek meg a nyugdíjas korúak jó pár mozgásformával az Érd Arénában. A rendezvény egyben igényfelmérés is lesz.

Idén folytatódik a tavaly áprilisban indult Érdi Szenior Akadémia a Zsigmond Király Egyetem közreműködésével. 2017 tavaszán és őszén négy-négy előadást hallgathattak meg az ötven év felettiek az időseket érintő témákban, és idén is nyolc előadást szervez az akadémia. A témákról az idősügyi tanács hétfőn döntött: demencia, cukorbetegség, 50 év felettiek munkavállalása, idősek átverése, közösségi média, tánc- és mozgáslehetőségek öregkorban, depresszió, valamint közösségteremtés szerepel majd az előadásokon. Ahogy tavaly, úgy idén is oklevél jár azoknak, akik mind a nyolc előadáson részt vesznek.
A többi program – lecsófőző fesztivál, idősek világnapja, majd karácsonya – részleteiről tavasszal dönt majd az idősügyi tanács.

Sportágválasztó és egész éves programkavalkád szenioroknak