Kötelező olvasmányokból, közkedvelt és színvonalas irodalmi művekből olvasnak fel részleteket a könyvtárosok és vállalkozó kedvű diákok, illetve egy-egy közéleti személyiség szerdán a főtéren. A rendezvényt T. Mészáros András polgármester nyitja meg egy mesével, ezt követően 11 óráig a könyvtárosok mesélnek az óvodásoknak.

Majd délig az alsó tagozatosok órája következik: Berg Judit Rumini című meséjéből, illetve Janikovszky Éva történeteiből hallhatnak részleteket a gyerekek. A felső tagozatosok órájában (12-13 h) Rick Riordan A villámtolvaj című könyve, illetve A Pál utcai fiúk kerül sorra, 13 órától pedig A legyek ura, valamint A szőke ciklon című könyvekkel várják a középiskolásokat.

Óvodai, iskolai csoportoknak a részvétel regisztrációhoz kötött, érdeklődőket viszont előzetes bejelentkezés nélkül is szívesen látnak a könyvtárosok.

Az olvasást népszerűsítő programot első alkalommal, a 89. Ünnepi  Könyvhét és 17. Gyermekkönyvnapokhoz kapcsolódva rendezi Érd. Eső esetén a rendezvényt nem a főtéren, hanem a felnőttkönyvtárban tartják a szervezők.

Szerdán olvas a város