Hamarosan több beruházás indul Érden a Modern Városok Program keretében: mint T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, a napokban írta alá az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola rekonstrukciójára és bővítésére, az ÉSZC Kós Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája kivitelezésére, valamint egy új Fenyves-parkvárosi köznevelési centrum tervezési és kivitelezési munkálataira vonatkozó szerződést.

Ez utóbbi egy általános iskolát, egy sportcsarnokot és egy uszodást foglal majd magában.

A Kós már meglévő épülete emellett megújul majd, új tanműhelyek épülnek, valamint egy új szárnnyal is bővül az intézmény.

A Batthyány iskola több lépcsőben újul meg, ráadásul gimnáziumi tagozattal bővül. Az első ütemben lebontják a szomszédos, használaton kívüli óvodát. Innen már átköltöztek új épületükbe a gyerekek. A helyére pedig felhúzzák az új általános iskolát. Amint a gyerekek átköltöznek a régi, forfa-elemekből épült ingatlanból az új iskolába, az elavult épületet teljes egészében lebontják, és a helyén a Batthyány gimnáziumi szárnya kap majd helyet. A már meglévő tornacsarnokot is felújítják, és egy birkózóteremmel bővítik majd.

T. Mészáros András elmondta azt is: a munkálatok hamarosan elkezdődnek, a kivitelezési határidő 22-24 hónap lesz.

Érden az elmúlt években több iskola is megújult, legutóbb a katolikus Marianum Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában végeztek teljes átalakítást, és hozzáépítettek egy új szárnyat, ahol az újonnan alapított gimnáziumi tagozat, valamint egy tornacsarnok és egy étkező is helyet kapott. Ezt a beruházást egyházmegyei és pályázati forrásból finanszírozták.