Szeptember 2-án kezdődik és 10-ig tart az Érdi Napok idei rendezvénysorozata: könnyűzenei koncertek, jazzfesztivál, kiállítások, irodalmi és tudományos előadások, szüreti mulatság, gyermekprogramok, terménybemutató várják az érdeklődőket. A programok megszervezésében részt vesznek a helyi egyesületek, a művelődési központ, a könyvtár, és a Magyar Földrajzi Múzeum is.

Az Érdi Napok keretében kerül sor a reformáció 500-ik évfordulóját ünneplő nagyszabású és nyitott rendezvényre is, amelyet a helyi református és evangélikus gyülekezetek rendeznek.

Az Érdi Napok a nyitófesztivállal indul szombaton, idén különleges fesztiválszínpaddal, egy főtéri kivetítővel és gasztronómiai ínyencségekkel. Az ÉNFeszt programjai már délelőtt elkezdődnek: a múzeumkertben gyermekprogramok szórakoztatják a kicsiket: a kocsiszínben a Tatay Színház, a Napvirág Zenekar, majd a Fabrika műhely lép színpadra, délután pedig az érdi gyermek tánccsoportok mutatkoznak be a közönségnek. A kertben 10-től 16 óráig kézműves foglalkozások, akadálypálya, kerti játékok várják a gyerekeket.

A Magyar Földrajzi Múzeum családi napja 14 órakor kezdődik a múzeumépületben: a gyerekek játékos programok segítségével járhatják be a világűrt, és megismerhetik a magyarok szerepét az űrkutatásban. A tetőtérben nemcsak egy utazó planetárium, hanem egy mini rakétakilövő állomás is helyet kap, ráadásul a gyerekek találkozhatnak Farkas Bertalannal is. A játékos bemutatók mellett előadások, meteorit-bemutató és kiállítás is lesz.

Szombaton ÉNFeszt
 

 

Az Érdi Napok fesztiváljára kitelepül a városi könyvtár is, kedvezményes árú, jó állapotú könyveket és ingyenes beiratkozási lehetőséget kínálva. Az érdeklődők megismerkedhetnek az érdi kertbarátokkal is: ezen a napon tartják hagyományos terménybemutatójukat a művelődési központ aulájában, ahol megcsodálhatjuk és megkóstolhatjuk az érdi kertek terméseit és a belőlük készített finomságokat.

Míg a délelőtt és a kora délután a családoké, gyerekeké, este főképp a felnőttek szórakoztatására gondoltak a szervezők: szombaton a helyi zenekarok koncertjeit követően két ikonikus női előadót láthat a közönség, Péterfy Borit, illetve Tarján Zsófit (Honeybeast), és a Catsby nevű formáció is fellép. Az ÉNFeszt DJ Antonyo, aMusic FM lemezlovasának classic mix party-jával, illetve tűzijátékkal zárul.

Az Érdi Napok nyitófesztiválján minden program ingyenes.