Az érdi nagycsaládosok csoportja 2006-ban alakult. Egy évre rá egyesületté váltak, akkor már negyven-ötven tagcsaláddal. Mára a szervezet mintegy 170 érdi és környékbeli családból áll, és – mint Tóth Andor elnök megfogalmazta – egymást ismerő, egymást segítő családok közössége.

A születésnapi ünnepségen felidézték emlékeiket, élményeiket az Ága-Boga korábbi elnökei is, köztük Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke, az Ága-Boga egyik alapító tagja, aki örömét fejezte ki, hogy a nagycsaládosoknak olyan szilárd és változatlan alapértékeik vannak, mint az élet és az anyaság tisztelete, és az, hogy igent mondanak a családra. Az elnök a NOE nevében köszönetet mondott az egyesületnek, remélve, hogy együtt munkálkodva még sokáig hasznára lehetnek a családoknak és az országnak.

Születésnapos nagycsaládok – Cseperedik az Ága-Boga Érden
 

 

Aradszki András országgyűlési képviselő köszöntőjében azt hangsúlyozta: meg kell változtatni azt a szemléletet, amely egyént, az ént teszi előtérbe, és nem a közösséget, és ezen belül a családot. Mint mondta, a mai politikai klíma ezen a téren pozitív irányba változik; megfelelő alkotmányos alapjai vannak annak, hogy a család, mint érték jelenjen meg, és olyan alkotóeleme legyen a magyar társadalomnak, amely rendkívül fontos, és erkölcsileg, lelkileg és anyagilag is támogatott. Az államtitkár hangsúlyozta azt is: a jövőben még több gyermeket kell vállalnunk és úgy nevelnünk, hogy Magyarország hosszú távon biztosan magyarként tudjon fennmaradni.

T. Mészáros András polgármester köszöntőjében a gyermekek érdekében tett érdi intézkedésekről – új óvodák, iskolák építéséről, a már meglévők fejlesztéséről – beszélt. Utalt az Ága-Boga és a város közti együttműködésre, és további támogatásáról biztosította az egyesületet. Ígéretet tett arra, hogy a városvezetés továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy Érd továbbra is az érdieké maradjon, és sikeres, fiatalos város legyen.