Az egyházak képviselői mellett a Szociális Gondozó Központ munkatársai az Emma utca 8. szám alatt várják vasárnaponként 13 órától a rászorulókat, akik közvetlenül segítséget, tanácsot is kérhetnek a szakemberektől.

Az ételosztás nemcsak advent idején, hanem legalább február végéig tart, illetve ha nagyon hideg lesz a tél, akkor kitolják március végéig, két vasárnap, december 23. és 30. kivételével. Advent utolsó vasárnapja helyett ugyanis 21-én, pénteken főzik majd a meleg ebédet, és szállítják házhoz is a szervezők.

Ezen a télen is körülbelül négyszáz-négyszáz főre készül az étel vasárnaponként az egyházak finanszírozásával, a szociális ágazat szervezésében és segítségével. Mintegy 150 adag ételt osztanak ki az Emma utcában, 250-et pedig házhoz szállítanak a beteg, idős, messze lakó családoknak.

A jótékonysági akciót az önkormányzat, az egyházak, vállalkozók, magánszemélyek támogatják. Így kerülhet az egy-egy tál étel mellé kenyér, valamint forró tea, és sütemény, szaloncukor is.

Az Emma utca 8. szám alatt nemcsak az ebédelés lehetőségét biztosítják az ételosztás szervezői, hanem lehetőség szerint ingyen elvihető meleg ruhaneműt is, lakossági felajánlásból.

A hordható állapotú, tiszta meleg téli ruházatot csütörtökönként 12.30 és 15 óra között veszik át az Emma utcában, ahol le lehet adni az érdi hajléktalanszállónak szánt adományokat, egyebek közt meleg kabátokat, cipőket, pokrócokat, paplanokat is.  

Az ételosztáshoz is hálásan fogadja az adományokat a Habilitációs Központ, élelmiszer-felajánlások, vagy készpénz formájában, a központ Emberi Hang alapítványán keresztül, „ételosztás” megjelöléssel. Egyeztetni a 20/949-5744-es telefonszámon lehet, az alapítvány számlaszáma: 10403136-31305332-00000000