Érden fejlesztést az AVL AUTÓKUT Kft. (AVL Hungary) – jelentette be a vállalat ügyvezetője, Dirk Janetzko és T. Mészáros András polgármester közös sajtótájékoztatón szerdán.

Az ügyvezető elmondta: az építkezés a Tesco áruház mögötti területen, két ütemben zajlik majd. Az első irodaépület 2019 végére épül fel és biztosít majd 400 új munkahelyet. Ezzel párhuzamosan elkezdődik a cég tesztbázisának építése is, és minél hamarabb hozzáfognak az irodaház másik szárnyának felhúzásához is. A két irodaház 1000 dolgozó befogadására lesz képes.

A cég központja jelenleg Budapesten van, ez költözik majd Érdre a jövő év végéig. A tesztpadok 2020-ra lesznek üzemkészek, a rá következő évben pedig már teljes kapacitással üzemel majd a központ és a tesztbázis – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Több millió eurós beruházás költözik Érdre
 

 

Az ügyvezető kitért arra is: a cégnek Kecskeméten és Zalaegerszegen is működik egy-egy részlege Magyarországon, maga a vállalatcsoportnak pedig 9500 alkalmazottjával a járműipar technikai fejlődésének egyik meghatározó globális szereplője.

Az AVL hazai részlegében 2010-ben még száz alatti, ma pedig már több száz munkatárs menedzsel teljes fejlesztési ciklusokat, illetve vesz részt a motortervezés, a szoftverfejlesztés, a szimuláció, a gyártástervezés, a kalibráció és a tesztpados mérés különböző fázisaiban. Az AVL műszaki innovációi ma már öt kontinens személyautó-, nehézgépjármű-, munkagép-, vasúti és hajóiparában jelennek meg.

T. Mészáros András polgármester a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: nagyon örül a városvezetés ennek a fejlesztésnek, amit remélhetőleg még több is követ majd, hiszen rendkívül fontos, hogy az érdiek helyben találhassanak munkahelyet, az itt vállalkozók sikeresek tudjanak lenni, a nagyobb cégek pedig megtalálják Érdet. A polgármester utalt arra is: a város logisztikailag tökéletes helyen fekszik, hiszen vasúton és autópályákon egyaránt kiválóan megközelíthető, és a Liszt Ferenc repülőtértől is mindössze húsz percnyi autóútra van.