Az érdligeti tó partja pislákoló töklámpásokkal, ijesztő lényekkel, boszorkányokkal népesült be szombat délután, a 20-30 Egyesület által szervezett TökJó Fesztiválon. A tökfaragó versenyre mintegy harmincan neveztek, és a jelmezversenyre is körülbelül harmincan jelentkeztek, ráadásul nemcsak gyerekek, hanem felnőttek is szép számmal.

Míg a tóparton a tökfaragás és a jelmezesek regisztrációja folyt, a fákkal körülölelt tisztáson afrikai uhukkal ismerkedhetett a közönség a Magyar Környezetgazdálkodási és Vidékfejlesztési Társaság jóvoltából, amely délután négy órakor madárröptetést is rendezett. A gyepen felállított színpadon délután a Csengettyű Együttes zenélt, majd a Tranzit Zenekar egészen este hét óráig. A büfésátraknál a vendéglátósok pedig forró teával, forralt borral, finomságokkal, egyebek közt sütőtök-krémlevessel várták az éhes fesztiválozókat.

TökJó bagolyröptetés, tökfaragás és jelmezverseny
 

 

A legnagyobb érdeklődés a tökfaragó- és jelmezversenyek eredményhirdetését kísérte: a legjobbak – akiket az Érdi Ifjúsági Önkormányzat tagjaiból álló zsűri választott ki – a rendezvény támogatóinak ajándékait vehették át.

Mint Martin Norbert főszervező mondta, a rossz idő miatt valamivel kevesebben, mintegy háromszázan látogattak el a fesztiválra, de a visszajelzések azt mutatják, hogy aki eljött, az nagyon jól érezte magát. 

TökJó bagolyröptetés, tökfaragás és jelmezverseny