Az Érdi Rendőrkapitányság korábbi épülete elavult, állapota leromlott, az állomány nem fért el, egyes osztályok Diósdon, illetve Százhalombattán működtek, ami nemcsak az itt dolgozóknak, hanem az ügyeiket intéző lakosoknak is kellemetlenségekkel járt.

A szerdán átadott új, korszerű követelményeknek is megfelelő épületbe beköltöztek a közlekedésrendészeti, az igazgatásrendészeti, a közrendvédelmi, a vizsgálati és a bűnügyi osztályok, valamint a helyszínelő és balesetvizsgáló, a technikai helyszínelő és készenléti, a járőr-őrszolgálati, a nyomozó, illetve a körzeti megbízotti alosztály is.

A kapitányság egy 500 négyzetméteres alagsorból, valamint egy 700 négyzetméteres földszintből, és egy ugyanilyen alapterületű emeletből áll. A munkatársak kényelmét szolgálja a pihenőterasz, és munkaidőn kívül a konditerem. Az új kapitányságon van már újdonságnak számító távmeghallgató, videomeghallgató, illetve gyermekmeghallgató szoba is. Az ügyfelek, illetve az egyenruhások számára parkolókat is kialakítottak.

Az ünnepélyes átadáson T. Mészáros András polgármester elmondta: az új épület méltó körülményeket teremt a rendőrök számára.
„Az a munka, amit a rendőrök az elmúlt években gyalázatos körülmények között végeztek, a csodával határos. Felmérések szerint városunkban évről évre kevesebb a bűncselekmény. Az elmúlt tíz év bűnügyi statisztikái alapján nagyon erőteljes és szembetűnő változás ment végbe a regisztrált bűncselekmények számát tekintve. Érd közbiztonsága az elmúlt 10 évben olyan mértékben javult, ami egyetlen más város esetében sem látható” – hangsúlyozta a polgármester, hozzátéve: mindez a rendőrségnek, valamint annak az együttműködésnek köszönhető, amely a rendőrség, a városvezetés és az érdi polgárőrség között kialakult.

Új és modern épületben szolgálhatnak az érdi rendőrök
 
Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes az átadó ünnepségen azt emelte ki, hogy a közbiztonság ma a legfontosabb közösségi érték, és a 2019-es büdzsében nagyobb összeget szánnak a rá. Így majd többletforrásokhoz jut a rendőrség, illetve a határvédelem, és a személyi juttatások, az illetményemelés fedezete is rendelkezésre áll majd.

Az ünnepségen jelen volt az országos, valamint a megyei rendőrfőkapitány, illetve Aradszki András országgyűlési képviselő is.