A tizenhét jármű beszerzésére március közepén kötött szerződést a városvezetés a Seres Gépipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társasággal, egy nyertes KEHOP-pályázat keretében.

A célgépek a napokban megérkeztek. A hét tömörítőlapos felépítményes hulladékgyűjtőn kívül konténerátemelős járművekkel, nyergesvontatóval, és egyéb célgépekkel bővült a közszolgáltató ÉTH járműparkja, ahol – mint azt Pató Simon cégvezető egy szerdai sajtótájékoztatón elmondta – a három évvel ezelőtt (egy másik pályázat keretében) beszerzett hét hulladékgyűjtő jármű mellett tíz-tizenöt éves gépkocsik is vannak. Sőt, van egy huszonhárom éves autójuk is.

Az új gépek segítségével javítani tudják a szolgáltatás színvonalát, nemcsak Érden és térségében, hanem az egész dél-pesti régióban. A cég ugyanis most már több mint 250 ezer embernek nyújt közszolgáltatást, alvállalkozók segítségével. Ha ez utóbbiak géphiba, más probléma miatt nem tudják ellátni feladatukat, az ÉTH az új géppark segítségével segítséget tud nyújtani számukra.

A sajtótájékoztatón T. Mészáros András polgármester azt hangsúlyozta: a járműveknek köszönhetően felgyorsul majd a kommunális, a szelektív és a zöldhulladék begyűjtése, és a projekt későbbi, második ütemében lehetővé válik majd az üveghulladék visszagyűjtése is.

Az ehhez szükséges edényzet is megérkezik hamarosan: a 23500 darab üveggyűjtő várhatóan az összes érdi és diósdi háztartást lefedi majd.