Kétéves projekt keretében megépül egy új, tizenhat tantermes, több szintes általános iskola – a régi, használaton kívüli óvoda helyén –, valamint egy birkózócsarnok, ami a már meglévő tornacsarnokhoz csatlakozik majd.

A régi iskolában az új épület átadásáig a tanítás zavartalanul folyhat. Azt követően, hogy a gyerekek átköltöznek az új általános iskolai szárnyba, lebontják a mostani, forfa-elemekből készült, elavult iskolát, és a helyén húzzák fel a nyolc osztályos, szintén több szintes gimnáziumi szárnyat. Eddig gimnáziumi tagozat nem működött az iskolában, a jövőben viszont egy évfolyamon két osztály indítását tervezi az intézmény.

Az általános iskolának és a gimnáziumnak közös bejárata, aulája, étkezője lesz – hangzott el egy, a napokban tartott lakossági fórumon, amint Simó Károly alpolgármester és Sümegi Renáta, a Fejér-Bál Zrt. projektvezetője adott tájékoztatást az építkezésről. 

Új iskola épül, gimnáziumi szárnnyal
 

 

A gimnáziumi szárny építésével párhuzamosan a második ütemben megújul a tornacsarnok, és udvari sportpályákat és játszóeszközöket is létesítenek a szakemberek. A teljes iskolakomplexum két év alatt készül el, de az első épületrészeket várhatóan már jövő szeptemberben használatba vehetik az általános iskolások.

A fórumon elhangzott még, hogy az építkezést a teherjárművek hátulról, a Pintyőke utca felől közelítik meg, így a Fácán köz azon részén, ahová az iskola és az óvoda nyílik, nem közlekednek

Ha az iskola elkészül, a Fácán közt is felújítják, egyirányúsítják, és közel kilencven parkolóhely lesz majd a területen.

Az iskola újjáépítése és bővítése a Modern Városok Program keretében valósul meg.

Új iskola épül, gimnáziumi szárnnyal