Érd 2,4 milliárd forintot nyert el egy KEHOP-pályázaton a várost és térségét érintő komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztésére. Ebből az összegből 697 millió forint értékben tizenhét jármű – köztük hulladékgyűjtők, konténerszállító pótkocsik, félpótkocsi, nyergesvontató, platós szállítójármű – beszerzésére kötött szerződést szerdán Érd polgármestere és Seres László János, a Seres Gépipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezetője.

T. Mészáros András polgármester elmondta, hogy a projekt keretében olyan edényzet is érkezik majd, amely lehetővé teszi az üveg háztól való visszagyűjtését. Egy korábbi pályázati forrásból a papír és a műanyag gyűjtését már megvalósították Érden: nemcsak szelektív hulladékgyűjtő kukákat (és igény szerint komposztáló ládákat) osztottak ki a lakosságnak, hanem szelektív hulladékgyűjtő járművek is érkeztek Érdre. 

T. Mészáros András elmondta: a város tervei közt szerepel az is, hogy bevezetik a zöldhulladék házhoz menő összegyűjtését is. Jelenleg tavasszal és ősszel szedik össze a nyesedéket, lombot az Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft. (ÉTH) zöldjáratai, illetve januárban begyűjtik a karácsonyfákat.

Seres László hozzátette: az autókat mire elkezdődik a nyári szezon, a társaság már tudja használni.

Pató Simon, az hulladékkezelési cég vezetője a szerződés aláírásakor kitért arra: jelenleg az ÉTH-nak huszonhárom gépe van, így az új járművek jelentősen növelik a cég eszközparkját. Egyes járművekkel a régi, elavult gépeiket váltják ki – tette hozzá.