„Azt gondolom, már közel vagyunk a világ krémjéhez. Az idei év során végig megmutattuk, hogy stabilak vagyunk” – nyilatkozta a Sport TV Harmadik Félidő című műsorában a dán edző.
    
A november végén kezdődő franciaországi Európa-bajnokságra készülő válogatott pénteken és szombaton is edzőmérkőzést játszott Montenegró ellen Győrben. Előbb 29-25-re győzött, majd 23-19-re kikapott a vendégektől.
    
„A pénteki meccs pont úgy alakult, ahogyan akartuk, és olyan képet mutattunk, amilyet akartunk, jó meccs volt. Tudom, hogy a második mérkőzésen, szombaton nem volt olyan jó a teljesítmény. Sok új játékos volt a pályán, Montenegró pedig nagyon okos játékot játszott. Ők voltak azok, akik lelassítottak, de megvoltak a korlátaink, hiányoznak az igazi lövőjátékosok” - fogalmazott Rasmussen.
    
Hangsúlyozta, ha nincs meg a gyorsaság, az átlövőgólokkal kellene győzniük.
    
„Amikor ránk néznek, olyan csapatot látnak, ahol küzdenek egymásért, ahol jó a hozzáállás, amely nem adja fel soha. Azt gondolom, fel kell gyorsítanunk a játékot, mert nem tudunk könnyű támadásokból gólokat szerezni, mert hiányoznak a jól lövő játékosok” - mondta a kapitány.
    
Rasmussen úgy fogalmazott, a világbajnok juniorválogatott tagjainak beépítésére még időre van szükség, hiszen két külön világról van szó: fizikálisan olyan, mintha a női válogatottat a férfiak ellen állítanák ki.
    
„Óriási tehetségek, jó játékosok, de még mentálisan és fizikálisan fel kell nőniük ehhez a feladathoz, ezen dolgozunk most a B-csapattal. Ezen a héten kilencen voltak ott a juniorcsapatból, de azt nem szabad elfelejteni, hogy nagy különbségek vannak" - nyilatkozta.
    
A magyar szövetség hétfői közlése szerint a magyar női válogatott a kontinenstorna előtt részt vesz a hagyományos Möbelringen Kupán, amelyre ezúttal az Oslóhoz közeli Fornebuban kerül sor. A magyar csapat az Európa-bajnok norvégokkal, a világbajnok franciákkal, valamint a dánokkal mérkőzik meg november 22-én, 24-én és 25-én.