Az építkezés mintegy másfél éve alatt az Alsó utca felőli szárny teljes átalakításon esett át, hiszen új szigetelést, homlokzatot kapott, megújult a gépészet, kicserélték a nyílászárókat, burkolatokat. Az építkezés úgy folyt, hogy közben a rendeléseket is biztosították az érdi lakosokat és a környékbeli településeket egyaránt ellátó intézményben. A rendelő most már teljes egészében elkészült. Mint Bárány Zsolt főigazgató elmondta, a Modern Városok Program, valamint az Egészséges Budapest Program forrásaiból 200-200 millió forint értékben orvosi eszközökkel is gyarapodnak; ezek is érkeznek folyamatosan.

Az átadó ünnepségen Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy az elmúlt években számtalan intézmény, létesítmény, illetve út újult meg Érden. Kiemelte azt is: a felújított szakorvosi rendelő szinte teljes kórházi ellátást tud biztosítani, hiszen az intézményben egynapos sebészet is működik.

T. Mészáros András polgármester felidézte, hogy a rendelőt mintegy huszonöt éve adták át; pár esztendeje megépült az új szárny (itt kapott helyet az egynapos sebészet), és most megújulhatott a régi is. A polgármester elmondta azt is: a Modern Városok Program érdi fejlesztéseit tekintve a legnagyobb hangsúlyt az egészségügyre, a közbiztonságra, a gyermekek oktatására, nevelésére helyezik, mivel az emberek ezeket tartják a legfontosabbnak. Az egészségügyet illetően emlékeztetett arra is, hogy Érden a háziorvosi rendelők is megújultak az elmúlt években.

A legutolsó háziorvosi rendelőt nem felújították, hanem egy teljesen új épületet húztak fel a Bagoly–Fehérvári utak sarkán; a szintén múlt héten átadott intézményben a gyermek- és háziorvosi rendelőn kívül többek közt gyógyszertár is helyet kap.