A Kihívás Napja Kanadából indult, több mint harminc éve. Itt két település versengett egymással: számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább negyedórán keresztül. A vetélkedés világszerte elterjedt, a ’90-es évek elejétől Magyarországon is sok település bekapcsolódott a Kihívás Napja rendezvényeibe. Érd is többször nevezett, a Batthyány sportiskola pedig rendszeresen helyszínt biztosított a sportolni vágyóknak.

A Kihívás Napját ma is megrendezik, és nemcsak települések, hanem intézmények is csatlakozhatnak. Köztük volt a Batthyány is, így több év kihagyás után idén ismét megrendezték itt a Kihívás Napját. Az igazgatóhelyettes, Tornai Tibor a Helyi Híradóknak elmondta, hogy május 25-én nulla órakor nyitották ki a tornacsarnok kapuit. A jelentkezők tollaslabdázhattak és asztaliteniszezhettek reggel fél nyolcig. Napközben ugyanis az iskolásoké volt a terep, akik e két szer mellett egy komplex akadálypályán is kipróbálhatták magukat. Este héttől éjjel tizenegy óráig megint megnyíltak a kapuk a nagyközönség előtt.

„Míg hajnalban kevesen jöttek el, este teltházunk volt: harminc-negyven ember is tollasozott egyszerre, és minden pingpongasztalt igénybe vettek” – mondta a Helyi Híradóknak Tornai Tibor. Számításai szerint 370-en vettek részt a tizenhárom órán keresztül tartó programban, amely háziversennyel zárult, éjjel negyed tizenkettőkor. Sokan maradtak volna még, és a jelek szerint igény is van a folytatásra.

A szerda esti órákban sok nagyobb diák is együtt sportolt a felnőttekkel. Mint mondták, szívesen kipróbálnának egy-egy ilyen alkalommal más sportágakat is, mint például a tenisz, a foci, a kosár- és a kézilabda.

Érden láthatóan maradéktalanul teljesült a szervezők célja: kedvet teremteni a mozgáshoz és az egészséges életmódhoz.

Á. K./Helyi Híradók