Magyarország egyik legmodernebb jégcsarnokát a Kárpáti Farkasok Sportegyesület az érdi önkormányzattal együttműködve, TAO-s támogatásból és befektetői forrásból építette, az önerő finanszírozását pedig a Bayer Construct cégcsoport vállalta. A jégcsarnok alapkövét tavaly március végén tették le, és idén január 20-án meg is rendezte benne az első hokimeccset a sportegyesület. A létesítményt azonban a nagyközönségnek majd csak február elején adják át a hokisok.

Mint Nagy Attila sportmenedzser elmondta, mind technikailag, mind a közönség kiszolgálását tekintve az érdi Magyarország egyik legmodernebb jégcsarnoka, ahol ráadásul egész évben lesz jég, még a nyári hónapokban is. Ilyen létesítményből pedig csak nagyon kevés van az országban.

A jégcsarnok alapterülete 2020 négyzetméter, a pályatest 60-szor 26 méteres, több öltözőblokkal, köztük közönségöltözővel is, amit nemcsak padokkal, hanem értékmegőrző szekrényekkel is elláttak. A vendégek kényelmét büfé és fűtött emeleti előtér szolgálja, ahonnan figyelemmel kísérhetik a korcsolyázókat, és természetesen korcsolyabérlésre is lesz lehetőség.

Hamarosan nyit a Jégcsarnok
 

 

A létesítmény elsősorban a jégkorong utánpótlás-nevelést szolgálja. A Kárpáti Farkasok február 4-ével szeretné elindítani iskolás és óvodás programjait, az érdi oktatási, nevelési intézményekkel együttműködve, február második hétvégéjével pedig a közönségkorcsolyázás is kezdődhet. Hét közben ugyanis az iskoláké, óvodáké, illetve a hoki-utánpótlásé lesz a jég, hétvégéken pedig a nagyközönségé. Az egyesület szeretné, ha műkorcsolyázás is helyet kapna a csarnokban, ez azonban még tervezés alatt áll.

A Kárpáti Farkasok Sportegyesület (korábban Hargitai Farkasok) 2006 óta működik, OB III és OB IV osztályokban sikeresen versenyzik. Mostanáig nem rendelkeztek saját jégpályával.